December 2022

Bij de International Chromatic Awards, een kleuren fotowedstrijd voor professionals als amateur fotografen, heb ik een pracht prijs in ontvangst mogen nemen. De titel "Discovery of the Year" Award, voor een van mijn beste werken, gemaakt in Oost Europa.

 

 

https://chromaticawards.com/winners-gallery/chromatic-awards-2022/grand-prize/


Februari 2018

Vlak voor mijn vertrek naar India kreeg ik bericht van IPOTY, International Photographer of the Year contest dat ik de titel "Discovery of the Year" gewonnen heb met mijn serie "Proud for one second". Trots!

 

https://iphotographeroftheyear.com/winners-gallery/ipoty-2017/grand-prize/ 

 https://mymodernmet.com/ipoty-photo-competition-2017/


Juni 2017

PX3 nieuws vanuit Parijs: 3 x eremetaal! 

Goud voor het portret "Longing for tomorrow", zilver voor het portret "Lost in Uganda" en goud voor de serie "Proud for one second" 


Maart 2016

De hoogst haalbare ere-titel bij de Nederlandse Fotobond is die van de Bonds Meester Klasse.

 

Deze titel wordt toegekend door een vakjury die bestaat uit professionals uit de fotografiewereld, die geen lid zijn van de fotobond, en daarmee dus geen banden hebben met de BMK-groep. Zij hanteren een strenge ballotage voor de ingezonden fotoseries. 

Een serie moet bestaan uit minimaal 12 foto's waarmee de fotograaf zijn/haar visie op een bepaald onderwerp of thema laat zien. 

 

11 maart jl. heb ik de BMK-titel voor mijn "KEET" serie ontvangen, een pracht moment!


Maart 2016

Een week lang, samen met Monique, te gast in Dubai als één van de winnaars van de HIPA contest 2016. Een werkelijk fantastische ervaring! In onderstaande video worden de highlights getoond, met mijn "optreden" op 2:00 min.


November 2014

Als één van de finalisten voor de 12th Annual Lucie Awards betrad ik samen met Monique de rode loper van Carnegie Hall in New York, wat een pracht ervaring was dat! 

 

De 'Discovery of the Year' Award ging naar een collega uit Oekraïne, maar voor mijn gevoel zat ik er erg dichtbij. Met 2 eerste plaatsen in de categorieën 'documentary' en 'people' onder Non-professional Book-self published, 1e plaats overall Non-professional Book-self publised en 2 eervolle vermeldingen op zak, tezamen met vele lieve woorden en fijne gesprekken met bekendheden en collega fotografen keerden we enkele dagen later met een gevoel van trots weer huiswaarts!

Bedankt allemaal voor al jullie mooie reacties en felicitaties!

 

 

Voor een uitgebreider verslag kunt u deze link volgen.    

  

 


Juli 2014

Mijn vriendin en ik zijn deze zomer naar de Himalaya afgereisd met een heel speciaal doel.

Dé ultieme afsluiting van jaren dit zware gebied bereizen, de mensen fotograferen, leefgewoonten vastleggen en de zware maanden waarin we keihard hebben gewerkt aan het daadwerkelijke tot standkoming van het boek. Na het voorwoord van H.H. de Dalai Lama bleef er nog één wens over:  hem persoonlijk een exemplaar van het fotoboek overhandigen, en zo een bewogen periode afsluiten.

 

Het had heel wat voeten in de aarde en heeft aardig wat moeite gekost, maar op 30 juni mochten we bij hem komen! 

Een hele bijzondere ontmoeting van zo'n 20 minuten, waarbij we vrijuit met H.H. konden spreken, en hij oprecht en geinteresseerd was! 

 

Het hele verhaal kun u lezen via deze link. 


November 2013

  

Jarenlang droomde ik ervan een eigen fotoboek uit te geven. Een mooi tafelboek met mijn meest bijzondere foto's uit al die Himalaya-reizen. Naarmate die droom steeds meer werkelijkheid begon te worden, kwam daar nog een wens bij. Wat zou hét ultieme "iets"zijn voor het boek, wat is dát unieke "iets" waardoor het pas écht af zou zijn? Voor mij was dat een persoonlijk voorwoord van H.H. de Dalai Lama. Stel je toch eens voor, wat het zou betekenen als zo'n bijzonder mens en belangrijke man dát zou willen doen... Niet alleen voor het boek zou het geweldig zijn, maar ook voor mij persoonlijk!  

 

 

LEES VERDER...  


November 2010

My story in magazine "Vorm en Leegte"  nr 4 of 2010, is about me shaking hands with met His Holiness de Dalai Lama ! I quote; 'I held his hand as long as possible and a feeling of unabased satisfaction run trough my body'.