"Perspectief"

(woonruimte voor jongeren)

a photographic story about creating of affordable housing for youth.


 this story needs to be told...

 

Perspectief

 

Als documentair fotograaf koos ik in mijn nieuwe serie voor een andere crisis dan de gezondheidscrisis die de wereld op dit moment in haar greep heeft: de woningmarkt, dichtbij en in mijn eigen omgeving. De maatregelen als gevolg van de pandemie beperkte mijn reisafstand, maar verruimde mijn blik door lokaal te onderzoeken en te fotograferen.

 

Mijn fotoproject gaat over het creëren van woningen voor jongeren in Noord-Limburg. De hoop op betaalbare woningen is nu gevestigd op leegstaande kantoren en panden. Het woonproject 'Stationskwartier' in Hegelsom is daarvan een voorbeeld, een project van het burgerinitiatief "Futurum Hegelsom". Gemeente en inwoners nemen het heft in eigen handen voor een vaccin tegen huisjesmelkers, hoge huurprijzen en een tekort aan sociale woningbouw.

 

Het voormalig bankgebouw aan het station Horst-Sevenum werd in een jaar tijd verbouwd tot 49 betaalbare huurappartementen voor jongeren. Mijn eerste foto maakte ik in november 2020. De serie Perspectief laat de reconstructie zien van bankgebouw naar de bank thuis; van sloop, verbouwing tot de uiteindelijke verhuizing van de nieuwe bewoners naar hun nieuwe stek. Een nieuw perspectief, van thuiswonend naar hun nieuwe thuis, bouwend aan hun eigen toekomst.