Juni 2017

 

PX3 nieuws vanuit Parijs: 3 x eremetaal! 

 

 

Goud voor het portret "Longing for tomorrow"

https://px3.fr/winners/zoom2.php?id=9287&mode=win

 

Zilver voor het portret "Lost in Uganda"


Maart 2017

BMK titel voor "KEET"

 

De hoogst haalbare ere-titel bij de Nederlandse Fotobond is die van de Bonds Meester Klasse.

 

Deze titel wordt toegekend door een vakjury die bestaat uit professionals uit de fotografiewereld, die geen lid zijn van de fotobond, en daarmee dus geen banden hebben met de BMK-groep. Zij hanteren een strenge ballotage voor de ingezonden fotoseries. 

Een serie moet bestaan uit minimaal 12 foto's waarmee de fotograaf zijn/haar visie op een bepaald onderwerp of thema laat zien. 

 

11 maart jl. heb ik de BMK-titel voor mijn "KEET" serie ontvangen!    

 

Ik ben zeer vereerd!

 

Voor de BMK-serie van "KEET" klik hier 

 


Maart 2016

 

Een week lang, samen met Monique, te gast in Dubai als één van de winnaars van de HIPA contest 2016. Een werkelijk fantastische ervaring!

In onderstaande video worden de highlights getoond, met mijn optreden op 2:00 min.


Augustus 2015

Het boek is uitverkocht!

Het is nog geen twee jaar geleden dat in een volle zaal, vlakbij mijn woonplaats, de officiële presentatie plaatsvond. Het boek werd razend enthousiast ontvangen en kreeg heel erg fijne respons van de lezers. Wie had er gedacht dat het in zo'n kort tijdsbestek volledig zou uitverkopen? Ik niet! Het voelt ontzettend goed als je werk zo gewaardeerd wordt. Een dankwoord aan alle kopers vind ik wel op zijn plek. 

 

Klik op de volgende linken om wat "achter de schermen" te zien of een paar "responses" te lezen.

 

Onderstaand filmpje is natuurlijk nog om even na te genieten.

 

Bedankt allemaal!

 


November 2014

 

Als een van de finalisten voor de 12th Annual Lucie Awards betrad ik samen met Monique de rode loper van Carnegie Hall in New York, wat een pracht ervaring was dat! 

 

De 'Discovery of the Year' Award ging naar Vyacheslav Mishchenko uit Oekraïne, maar voor mijn gevoel zat ik er erg dichtbij.

Met 2 eerste plaatsen in de categorieën 'documentary' en 'people' onder Non-professional Book-self published, 1e plaats overall Non-professional Book-self publised en 2 eervolle vermeldingen op zak, tezamen met vele lieve woorden en fijne gesprekken met bekendheden en collega fotografen keerden we enkele dagen later met een gevoel van trots weer huiswaarts!

 

                                                       Bedankt allemaal voor al jullie mooie reacties en felicitaties!

 

 

Voor een uitgebreider verslag kunt u deze link volgen.    

  

 


Juli 2014

 

Mijn vriendin en ik zijn deze zomer naar de Himalaya afgereisd met een heel speciaal doel.

Dé ultieme afsluiting van jaren dit zware gebied bereizen, de mensen fotograferen, leefgewoonten vastleggen en de zware maanden waarin we keihard hebben gewerkt aan het daadwerkelijke tot standkoming van het boek. Na het voorwoord van H.H. de Dalai Lama bleef er nog één wens over:  hem persoonlijk een exemplaar van het fotoboek overhandigen, en zo een bewogen periode afsluiten.

 

Het had heel wat voeten in de aarde en heeft aardig wat moeite gekost, maar op 30 juni mochten we bij hem komen! 

Een hele bijzondere ontmoeting van zo'n 20 minuten, waarbij we vrijuit met H.H. konden spreken, en hij oprecht en geinteresseerd was! 

 

Het hele verhaal kun u lezen via deze link. 


APRIL 2014

 

Fotograaf Jan Janssen schenkt winnende foto landelijke Bondsfotowedstrijd aan Huis voor de Kunsten Limburg.

 

Dinsdag 8 april jl. mocht Pé Diederen, directeur van het Huis voor de Kunsten Limburg, een bijzondere foto in ontvangst nemen uit handen van fotograaf Jan Janssen. Het betreft een zwart-wit foto die Janssen in 2011 maakte tijdens zijn reis in

de Himalaya. Janssen fotografeerde een non in een klooster in Ladakh.

 

Met deze foto won hij in 2013 goud bij de Bondsfotowedstrijd van de Fotobond Nederland, de landelijke fotowedstrijd voor amateurfotografen. De foto is een schenking aan het Huis voor de Kunsten Limburg. Janssen wil de foto graag bij het Huis exposeren, omdat het daar kan worden aanschouwd door de vele kunst en cultuurliefhebbers die het Huis dagelijks bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


November 2013

 

 

Jarenlang droomde ik ervan een eigen fotoboek uit te geven. Een mooi tafelboek met mijn meest bijzondere foto's uit al die Himalaya-reizen. Naarmate die droom steeds meer werkelijkheid begon te worden, kwam daar nog een wens bij. Wat zou hét ultieme "iets"zijn voor het boek, wat is dát unieke "iets" waardoor het pas écht af zou zijn? Voor mij was dat een persoonlijk voorwoord van H.H. de Dalai Lama. Stel je toch eens voor, wat het zou betekenen als zo'n bijzonder mens en belangrijke man dát zou willen doen... Niet alleen voor het boek zou het geweldig zijn, maar ook voor mij persoonlijk!  

 

 

LEES VERDER... 

 


                                                                       November 2010

 

 

My meeting with His Holiness de Dalai Lama!

 

My story in magazine "Vorm en Leegte"  nr 4 of 2010, is about me shaking hands with met His Holiness de Dalai Lama ! I quote; 'I held his hand as long as possible and a feeling of unabased satisfaction run trough my body'.